Jachthaven de Koggeplaet in Elahuizen

Jachthaven de Koggeplaet aan de FluessenOnze jachthaven ligt direct aan de grootste meren van Friesland: de Fluessen en het Heegermeer. U hoeft dus niet eerst door kanalen en vaarten te laveren en van bruggen heeft u al helemaal geen last. Bovendien heeft u zelfs in het hoogseizoen nog volop de ruimte op deze grote meren. En wilt u naar het IJsselmeer dan kunt u bij Stavoren of Workum het ruime sop kiezen.

De jachthaven beschikt over ca 140 ligplaatsen van 7 tot 12m en een aantal kade plaatsen voor schepen tot ca 20m. De haven is toegankelijk voor schepen met een diepgang tot ca 1,45m. Ook beschikken we over een trailerhelling( voor kleinere open bootjes) en direct aan het meer een slipplaats voor catamarans. Kleine (zeil)bootjes kunnen direct naast de trailerhelling op de wal een plekje vinden. Op de kopse kanten van de steigers treft u water tappunten en electra aansluitingen aan. De jachthaven is goed beschut door een prachtige rij bomen en door het ontbreken van loodsen en een vaste kraan ligt u in een fraaie natuurlijke omgeving.  Door het gemoedelijke en beschutte karakter is de haven met name ook bij gezinnen populair. Voor de kleintjes is er een speeltuintje en een klein strandje direct aan het meer. Verder beschikt de jachthaven over een sanitair gebouw met meerdere douches en wc’s.

WiFi in de jachthaven op de Koggeplaet

 

Passanten

Passanten tarieven:

Kort afmeren: €5,- per boot (maximaal 3 uur)

Overnachten (vanaf 16:00 uur tot 11:00 uur de volgende dag)

  • €1,25 per strekkende meter bootmaat.
  • Elektra €2,50
  • Toeristenbelasting: €1,- per persoon.

Minimum bedrag per overnachting: €10,-

Passanten plaatsen kunnen helaas niet gereserveerd worden.

Vaste ligplaatsen en winterberging aan de Fluessen

Wij verhuren onze ligplaatsen per seizoen en per jaar. Ook hebben wij ruimte voor winterstalling op ons parkeerterrein. Voor meer informatie kunt u een mail sturen via ons contactformulier.